OM MIG SOM SKRIVER

byline

Bakom bloggen paleopejlen finns jag, Malin. Jag är 40+, gift tvåbarnsmamma och har ytterligare två bonusbarn. Jag arbetar som journalist och är diplomerad nutritionist.

Mitt intresse för hälsa genom kost och livsstil tog fart ordentligt när jag blev undersökt för autoimmun sjukdom och läkaren sa att det inte fanns någonting i min livsstil jag själv kunde ändra för att påverka sjukdomsförloppet.

”Lev som vanligt”, sa de till mig, men jag ville inte passivt luta mig tillbaka och iaktta hur min kropp försämrades. Jag bestämde mig för lära mig vad jag faktiskt själv kunde påverka. Och under årens lopp har jag mer och mer lagt om livsstil, framför allt har jag lagt om till naturlig kost. Glädjande nog mår jag utmärkt och har inte märkt av någon försämring i min hälsa. Jag är övertygad om att min livsstil är att tacka för det. Och det ger en styrka att känna att man kan påverka sin hälsa.

Sedan jag blev mamma har förstås även barnens situation i vårt samhälle blivit en allt viktigare fråga. Hur ser maten ut i förskola och skola? Hur är det med kalashets, fredagsmys och lördagsgodis? Hur kan man som förälder värna om sina barns hälsa, utan att skrämma dem eller göra dem för ”annorlunda”? Det går faktiskt att med enkla medel göra både vardag och fest hälsosammare för familjen.

Paleo i dess breda betydelse har varit nyckeln till ett bättre liv för mig och min familj, och genom bloggen vill jag förmedla till andra vad jag lärt mig, och fortsätter att lära mig om hälsa och kost, samt berätta och tipsa utifrån egna erfarenheter. Mitt fokus ligger på naturlig kost och jag läser mycket om nya forskningsrön. Jag har aldrig varit ett fan av dieter eller bantning, för mig handlar det om att hitta en livsstil som får mig att må bra.

Hoppas du vill följa med!

/Malin

contact@paleopejlen.com

 


2 reaktioner till “OM MIG SOM SKRIVER

  Stephanie sade :
  mars 29, 2015 kl. 1:39 e m

  Hej Malin!
  Börja min resa med paleo idag. Som du har jag hört från läkaren att det är bara att leva med, för min del, endometrios, förkylningar och trötthet 6 månader om året med mera. Nog tänkte jag. Har provat LCHF men det passar mig inte riktigt. Mår illa av för mycket fet. Så jag tittade närmare på paleo och det tilltalar mig mer. Det blir lite svårt med tanken på att det inte är lätt att få tag på gräsbetande kött sen är det dyrare med men jag ska inte ge mig. Är lika gammal som du och vill ha ett bättre liv.
  Ska följa ditt blogg som inspiration.

  Liked by 1 person

   paleopejlen.com svarade:
   april 6, 2015 kl. 2:34 e m

   Hej Stephanie. Stort lycka till på paleoresan! Det är verkligen frustrerande när läkare säger att det inte finns något man kan göra för att förbättra sitt tillstånd. Självklart finns det sätt för oss att må bättre, vare sig vi har några bakomliggande hälsoproblem som du och jag (endomtrios verkar fruktansvärt jobbigt för övrigt) eller inte. Jag hoppas verkligen att du kommer att känna dig hjälpt av paleolivsstilen. Det känns alltid bättre (tycker jag) att känna att man åtminstone gör vad man kan för att förbättra sin hälsa. Jag kan inte så mycket om sambandet mellan endometrios och kost, och om det finns särskilda saker du bör prova att utesluta eller lägga till för att se hälsoeffekterna, men jag kan tipsa dig om att kolla in de hemsidor jag tipsar om bland mina länkar. Många går till sådana som praktiserar functional medicine i USA, och där borde du kunna hitta fler specifika tips för just dig. Lycka till, som sagt och ta hand om dig!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s