En bra bok: Magsmart

Publicerat den Uppdaterat den

magsmart

Jag läser väldigt mycket populärvetenskaplig hälsolitteratur. Det allra mesta är inte värt att omnämna, men då och då läser jag något som jag vill tipsa om. Som nu, har precis läst igenom boken ”Magsmart” av David Jonsson.

Här kan du köpa boken (Adlibris).

Eller här. (Bokus).

Ett av de senaste årens mest hypade forskningsområden vad gäller hälsa är förstås tarmfloran och matsmältningskanalens nervsystem och allt vad dessa påverkar människor i form av hälsa/ohälsa och humör/allmänt välbefinnande. Magsmart utgår från just detta och tar upp hur vi kan äta och leva så att vi gynnar våra goda bakterier och missgynnar de dåliga. Författaren framstår som kunnig och boken är lättläst, trots att den bitvis är ganska faktaspäckad. Receptdelen i slutet av boken är tyvärr tunn och känns rätt pliktskyldig och basic. Men innehållet i övrigt i boken är såpass intressant att det uppväger denna brist.

Författaren har även en blogg som jag kommer att följa med intresse!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s