Paleo made simple: Torsk med bacon

Publicerat den Uppdaterat den

Har fått förfrågan om att lägga upp paleorecept som är enkla att laga. Jag vill börja med att säga att jag verkligen inte är någon professionell kock, så de flesta av mina tips är faktiskt väldigt lättlagade. Ofta handlar det om att våga pröva något nytt bara! Men, här är ett exempel på enkel och snabblagad paleomat. Nyttig torsk, nyttig potatis, bacon som ger lite extra fett och därmed mättnad och så grönsaker. Många är rädda för att tillaga fisk, men hemligheten är att aldrig laga den när den fortfarande är fryst, och att inte tillaga för länge, då blir det segt och trådigt. Prova!

torsk

Ingredienser:
 • Fryst torskrygg (eller färsk)
 • flingsalt, svartpeppar
 • Smör (eller olja) till stekning
 • 1 paket bacon
 • Potatis
 • Grönsaker efter smak, tex en grönsallad.
Gör så här:
 • Tina fisken om den är fryst. Jag brukar lägga i ett ljummet vattenbad så går det snabbt, annars behöver man börja tina i god tid. Se till att den är helt tinad innan du börjar tillaga, annars blir den seg.
 • Koka potatisen.
 • Gör i ordning salladen och stänk gärna vit balsamvinäger blandat med lite olivolja över den.
 • Värm smör/olja i en stekpanna och stek baconen så hårt du gillar dem.
 • Låt en del baconfett vara kvar i pannan och lägg i fisken. Värme ganska vara ganska hög, så att den får lite yta men utan att den blir bränd. Salta och peppra. Vänd några gånger och pilla lite i fisken för att se att den blir genomlagad. Köttet ska bli vitt och ogenomskinligt, men fortfarande glänsa och falla isär i skivor när du petar i det. Se till att inte steka för länge, då blir det segt och trist.
 • Lägg upp fisken och baconen med potatis och grönsallad och servera genast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s