Kötthämtning!

Publicerat den Uppdaterat den

Idag var det dags att hämta våra lådor med nötkött från en gård 2 mil från där vi bor. Det är en liten gård med hagbetande djur, ca 7 kor och för tillfället 11 årskalvar. De avlar på korna och en tjur och slaktar kalvarna när de är från 20 månader. Raserna var framför allt Aberdeen Angus och Hereford. Vi fick kika in hos både de vuxna djuren och ungdjuren. Några av årskalvarna var oerhört söta och nyfikna och ville buffa på mig med sina fuktiga mular. Vi pratade lite om djuret som hade slaktats nu, och om deras djurhållning i allmänhet. Känns oerhört bra att köpa kött från människor som tydligt bryr sig om både köttets kvalitet och själva djuren. De slängde med 2,5 kilo märgben på köpet också, så nu blir det snart buljongkok igen!

Väl hemma igen hade vi 14 kilo nötfärs att packa om för frysning och ca 7 kilo andra styckdetaljer som får fortsätta att möra i ca 10 dagar innan vi fryser dem med. Tillsammans med älgköttet från förra årets jakt har vi nu ett ganska rejält förråd i frysen.

Närproducerat gräsbeteskött!
Närproducerat gräsbeteskött!
Köttfärs!
Köttfärs!
Uppackning av köttfärs
Uppackning av köttfärs
En kontaktsugen kalv.
En kontaktsugen kalv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s